fbpx

Travel 4 Reasons Logo

Travel4Reasons
Specialist in reizen naar de Speyside

A ruim 15 jaar is Travel4Reasons de onlinereisspecialist voor reizen op maat naar het VK en Ierland.
Vanuit verschillende thema’s leer je de Britse eilanden kennen. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit diverse rondreizen of whisky reizen  . Je vraagt een vrijblijvende offerte aan op onze website voor het arrangement naar keuze en je besluit aan de hand van onze invulling, of je de reis boekt. Uiteraard is er altijd ruimte voor het inpassen van speciale wensen.


Schotland
De populariteit voor een rondreis naar Schotland is de laatste jaren enorm gegroeid. Natuurlijk vanwege de groei in interesse voor de Schotse whisky, maar ook vanwege de heerlijke rust ten opzichte van het steeds dichtbevolktere Nederland.

Het land biedt prachtige regio’s om te wandelen, te fietsen of te golfen in de natuur, uitgestrekte en steeds veranderende kustlijnen, vele Middeleeuwse kastelen en natuurlijk tal van kleine en grote whisky distilleerderijen waar je overal gastvrij wordt verwelkomd.

Ook de steden Edinburgh, Glasgow, Aberdeen en Inverness zijn zeer de moeite waard om – met het oog op de afwisseling binnen de reis  – te bezoeken.


Speyside – Hét Whisky district

In het Noord – Noordoosten van Schotland vind je het whiskydistrict de Speyside. Vernoemd naar de bekende ‘River Spey’ die tal van whiskydistilleerderijen al eeuwenlang voorziet van helder water uit de Schotse bergen.


Travel4Reasoms biedt al jaren compleet verzorgde whisky reizen naar Schotland en zo ook naar de Speyside. Er wordt al jaren gewerkt met een groot aantal vaste – in de regio – bekende Bed & Breakfasts en hotels. Ook kent nagenoeg iedere whisky distilleerderij Travel4Reasons, omdat met de vele klanten vele wensen ontstaan. Bij het ‘op-maat’-karakter van deze whisky reizen, zijn ook populaire omgevingsactiviteiten als mountainbike, golf (met of zonder begeleiding van een Pro), begeleid vliegvissen, Highland Safari’s en boottrips over het Loch van Lochness. Kortom, Travel4Reasons organiseert je bezoek aan de Speyside volledig op maat en altijd voor een goede prijs. Dus stop met zoeken; een Nederlandse specialist hier levert je enkel voordelen.


Glenallachie

VOORBEELD; De 4-daagse Speyside CLASSIC

Dag 1:
Aankomst
Met het vliegtuig vanaf Amsterdam Schiphol vlieg je rechtstreeks naar Schotland. Afhankelijk van je wens of prijs vlieg je aan op Edinburgh, Glasgow, Aberdeen of Inverness. Bij aankomst staat je huurauto klaar waarmee je enkel met je eigen gezelschap doorreist naar de Speyside. Onderweg is er ruimte voor een kop koffie, een lunch of het bezoek aan een bezienswaardigheid.

In het algemeen ben je vanaf 16:00 uur welkom op je overnachtingslocatie. In overleg met je host kun je lokaal een tafel reserveren, mocht je onderweg nog niet hebben gegeten. De eerste avond is om een beetje te acclimatiseren en wellicht (al) te genieten van je eerste glas whisky.


Glenfiddich Distillery

Dag 2 & 3:
De whiskydagen:
De whiskydagen zijn zo georganiseerd dat je ’s ochtends na je ontbijt de dag kunt beginnen met een lokale wandeling om – naast de bekende distilleerderijen – ook de omgeving te ontdekken. Mooie wandelroutes, kastelen, Lochs of het vliegvissen langs de River Spey zijn er in ruime mate aanwezig om van te kunnen genieten.
De whiskydagen bevatten een bezoek, rondleiding en proeverij aan 4 distilleerderijen verdeeld over 2 dagen.

Rond het middaguur zal het eerste whiskybezoek gepland staan. Een kundige host zal je rondleiden door de distilleerderij welke altijd wordt afgesloten met een proeverij.

Na het eerste bezoek is er de ruimte en mogelijkheid te genieten van de lunch.
Rond 15:00 uur staat het 2de bezoek van de dag gepland met dezelfde invulling. De avonden zijn vrij te besteden. Of op eigen houtje of in overleg met de host van je verblijfslocatie plan je een restaurantbezoek. Eenvoudig een pizza bestellen is in de Bed & Breakfasts ook altijd mogelijk.


Dag 4:
Na het ontbijt

Macallan Distillery

heb je de mogelijkheid vroeg te vertrekken om – langs een andere route dan de heenreis – terug te rijden naar het vliegveld. Onderweg is er ruimte voor een kop koffie of een lunch. Aangekomen op het vliegveld lever je de huurauto weer in en je bent klaar voor de terugreis.

Algemeen voor iedere reis
Travel4Reasons levert een volledig pakket reisbescheiden met bezienswaardigheden langs de route op chronologische volgorde van je reis.

Dit arrangement is slechts een voorbeeld. Op onze website staan meerdere arrangementen naar de Speyside. Ook een bij jouw wens passende combinatie van 2, 3 of zelfs 4 aan elkaar gekoppelde locaties behoort tot de mogelijkheden. Stel altijd je vraag!

TIP voor een rondreis
Uiteraard kunnen we deze 4 dagen zonder problemen inpassen in een rondreis naar Schotland.